DESPRE RAPTOR


RAPTOR este o vopsea de protecţie antizgârieturi special creată pentru a proteja orice suprafaţă împotriva celor mai solicitante situaţii.

Oferă un aspect unicat, find soluţia perfectă pentru autovehicule de teren, competiţii off-road, dar şi tunning.

Poate fi aplicată după preferinţă, cu textură sau fină ca o vopsea clasică, folosind pistolul RAPTOR, pistolul de antifonat, pistolul clasic sau cu trafalet ori pensulă.

Se aplică foarte uşor, nefiind necesară folosirea cabinei de vopsit şi necesită o pregatire foarte simplă a suprafeţei.

Poate fi nuanţată în orice culoare de vopsea metalizată sau nemetalizată şi permite adăugarea de lac în amestec pentru un finisaj lucios.

Este un produs 2K, semiflexibil, cu bază poliurentic-acrilică ce oferă o rezistenţă foarte mare la şocurile mecanice şi razele solare.

RAPTOR asigură protecţie împotriva ruginii, coroziunii, umezelii şi temperaturilor extreme. Rezistent împotriva combustibililor, uleiurilor hidraulice, urinei animale, apei sărate şi altele.

7 Motive pentru care să alegi RAPTOR


1

DURABILĂ


Protejează împotriva zgârieturilor, ruginei, coroziunii şi temeraturilor extreme. Raptor oferă suprafeţelor rezistenţă foarte mare la deteriorările mecanice şi pătarea cu diferite substanţe chimice. Rezistent împotriva combustibililor, uleiurilor hidraulice, urinei animale, apei sărate şi altele.

2

PERSONALIZABILĂ


Raptor este disponibilă în varianta de culoare neagră sau varianta alb transparentă care este pigmentabilă. Varianta pigmentabilă poate fi nuanţată în orice culoare, prin adăugarea a 100 ml vopsea auto metalizată sau nemetalizată la fiecare litru de vopsea raptor. Vopseaua Raptor poate fi aplicată cu textură mare sau măruntă, dar poate fi aplicată şi netedă ca o vopsea normală.

3

RAPID ŞI UŞOR DE FOLOSIT


Poate fi aplicată cu pistolul RAPTOR, pistolul de antifonat, pistolul clasic de fuller, rolă sau pensulă. Aderă pe multe tipuri de suprafeţe şi este uşor spălat şi întreţinut.

4

IMPERMEABILĂ


Asigură etanşare împotriva apei şi fluidelor, împidicând pătrunderea umezelii în suprafaţă, reducâd astfel riscul de apariţie a ruginei.

5

REZISTENTĂ LA RAZELE U.V


Special creat pentru a fi aplicat pe metal înainte de vopseaua Raptor, asigură protecţie maximă anti-corozivă.

6

GRUND EPOXY ANTI-COROZIV


Special creat pentru a fi aplicat pe metal înainte de vopseaua Raptor, asigurând protecţie optimă anti-corozivă.

7

POSIBILITATE ADĂUGARE ADITIV ANTI-ALUNECARE


Raptor TRACTION este un aditiv sub formă de microgranule ce se adaugă în vopseaua RAPTOR şi oferă o suprafeţelor proprietate anti-alunecare conform standardelor BS 7976-2.

RAPTOR -

Ghid de aplicare


1

CURĂŢAŢI SUPRAFAŢA

Îndepărtaţi stratul deteriorat. Curăţaţi şi degresaţi suprafaţa.

2

ŞLEFUIŢI SUPRAFAŢA

ŞLEFUIŢI/MĂTUIŢI suprafaţa cu disc abraziv P80-P180 şi cu pâslă roşie pe zonele cu acces dificil. Curăţaţi şi degresaţi iarăşi suprafaţa.Pe zonele greu accesibile unde nu se poate şlefui cu abraziv sau pâsla, aplicaţi spray grund de aderenţă GRIP#4.

3

GRUNDUIŢI SUPRAFEŢELE

Grunduiţi local zonele unde metalul a fost expus în urma şlefuirii.Metalul gol,aluminiul,galvanul, trebuiesc grunduite cu un grund acid ca spray ACID#8 sau cu un grund epoxy, pentru a asigura aderenţă şi protecţie anticorozivă optimă.

4

MIXARE RAPTOR

RAPTOR se amestecă cu întaritorul în proporţie de 3:1.Turnaţi 250 ml întaritor Raptor în sticla de 750 ml vopsea Raptor sau într-un vas mai mare amestecaţi 3 părţi Vopea Raptor cu 1 parte întăritor Raptor.

5

AGITAŢI

Agitaţi sticla de Raptor cel puţin 2 minute sau amestecaţi bine cu o riglă în cazul când mixaţi intr-un vas mai mare, pentru a asigura amestecul optim intre vopsea şi întăritor.

6

TRAGEŢI

Ataşaţi pistolul RAPTOR la sticlă. Ajustaţi presiunea la pistol intre 3-6 BAR, în funcţie de textura dorită.Aplicaţi vopseaua la distanţă intre 45-100 cm de piesă,în funcţie de textura dorită. Textură mare(3 BAR la 45 cm de piesa vopsită). Textură măruntă (6BAR la 70-100 cmde piesa vopsită).

7

NUMĂRUL DE STRATURI

Aplicaţi 2-3 straturi, cu pauză de 60 de minute intre straturi. Evitaţi aplicarea în straturi încărcate, recomandat este 3 straturi moderate în loc de 2 straturi încărcate.

8

SUPRAVOPSIREA

RAPTOR poate fi supravopsită cu majoritatea vopselelelor moderne.După aplicarea vopselei RAPTOR se lasă un timp de uscare de 24 de ore, după care se mătuieşte cu pâsla, se suflă şi se aplică vopseua sau lacul dorit.Raptor se poate amesteca şi direct cu lacul, folosind lacurile RAPTOR U-POL.

9

USCAREA

Uscare la atingere: 1 oră. Folosire uşoară: 3 zile. Folosire intensivă:7 zile. Maturare completă:14 zile.

10

CURĂŢAREA ŞI DEZIZOLAREA

Curăţarea pistolului, gazările se vor face cu nitro diluant sau acetonă. Muchiile şi ramele mascate se vor dezizola la 30 de minute după aplicarea ultimului strat de vopsea Raptor.